Szolgáltatásaink

Amire az Adószakértés és az Adójogi képviselet is kiterjed:

Adóügyi tanácsadás
ÁFA, Nemzetközi ÁFA
Tao, Szja, Eva, Különadó
Munkaügy, Bér, Tb.
Önrevízió, Art.
Helyi adók, Illetékek
Bizonytalan adójogi helyzet kezelése

Kérjen időpontot

Az ecetes paprika is kellemetlen csemege lehet, főleg ha nagyobb mennyiségben kell elfogyasztanunk. Az adójogi megállapítások is hasonló érzéseket válthatnak ki belőlünk, főleg akkor, ha a megállapítások tartalmát vitatjuk. A megállapítások pedig értelemszerűen tovább rontják a szájunk már amúgy is savanyú ízét, melyről az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék is gondoskodik.

Először is pontosítanunk kell egy adóhatósági revíziót illetően. Bármelyik adó ellenőrzése annak (tértivevényes) értesítésével, időpont és az adónem megjelölésével kezdődik, amely lehet átfogó, tehát több adónemre kiterjesztett ellenőrzés is. Az eljárás a megbízólevél átadásával kezdődik, amely mindig meghatározott időintervallumot takar. Az Adóhatóság a vizsgálat során bármikor további adóévekre is kiterjesztheti a vizsgálatát, az elévülési időszakot követően. Egy – egy eljárás több hónapig is eltarthat, melynek során elsősorban dokumentumokat kérnek be, valamint bizonyítási eljárást folytatnak le.

A vizsgálat során több jegyzőkönyv is készülhet (pl. szóbeli meghallgatásról), de maga a revízió is jegyzőkönnyel zárul, amely már megállapításokat is tartalmaz. Valamennyi jegyzőkönyvre 15 napon belül írásban észrevételeket tehetünk, illetékmentesen. Ezt követi az első fokú határozat, amelynek esetleges 30 napon belüli fellebbezése már illetékköteles. Az adóhatósági intézkedéssel szemben az illeték megfizetése egy további adalék a „savanyításhoz”, mert minden vitatott 10 000 forint után 400 forint, minimum 5 000 forint, maximum 500 000 forintot kell leróni. Amennyiben a másodfokú határozat elutasító lenne, akkor az illeték összegét is elvesztettük, illetve a korábbi adójogi megállapítások is érvényben maradnak. (Adóhiány, késedelmi pótlék, mulasztási bírság) A másodfokú eljárás már jogerőre emelkedik, de bírósági úton megtámadható.

A lefolytatott ellenőrzések eredményét tekintve az adóhatósági megállapításokkal szemben, csak tény és jogszabályi alapon érhetünk el kézzelfogható eredményt, melynek alapján folytatható a jogorvoslati eljárás!


Képviseleteink és partnereink

http://adopajzs.hu

http://cegklinika.hu

http://www.pmkik.hu/

http://www.menedzserpraxis.hu/

http://www.munkaugyiforum.hu/

http://www.arundo.hu/

Retro és nosztalgia